Translate

diumenge, 20 de desembre del 2020

L'ÀLIGA IMPERIAL, MISSATGER DIRECTE DE DÉU

VAP 60-2n

Rememorant el Naixement de Jesús en la NIT MÉS JOIOSA DE L'ANY, hui NIT DE NADAL vull felicitar-vos en un dia tan especial en el qual parle d’un ocell missatger directe de Déu com és l’Aliga Imperial.


El Cant dels Ocells:

En veure despuntar el major il·luminar en la nit més joiosa, els ocellets, cantant, a festejar-lo van amb sa veu melindrosa.

L’Àliga imperial va pels aires volant, cantant amb melodia, dient: Jesús és nat per traure’ns de pecat i dar-nos alegria.   

Jesús és Nat    

Tot seguit i amb la saviesa de l’Àliga Imperial, missatger directe de Déu, ens enlairarem amb ella al Cel, atés què aquesta au simbolitza la llum del dia, l’aire i el foc alhora que representa el Pare, és a dir, la majestat del Déu Pare i que amb les seues ales, (com els àngels, alats també), duu les ànimes al Cel i a la immortalitat, sent un dels quatre animals del tetramorf. 

Aquests grans ocells, amb un fort bec, urpes poderoses, llargues ales i excel·lent visió, nien en arbres o en penya-segats i al ser una de les aus més conegudes de la terra, són considerades símbols del valor i del poder i a més, són utilitzades com a emblema heràldic en molts escuts familiars, militars i polítics.

El costumari ens diu que una persona molt espavilada és una àliga, és a dir, que actua amb molta intel·ligència, també parla del qui té mirada d’àliga o qui és batejada per atresorar un ganxut nas aguilenc. 

Afegir que una aguileta era una moneda de cinc cèntims i una ració de beguda pel mateix valor.

Postil.la

 El tetramorf cristià és una representació iconogràfica que s’identifica amb els Quatre EvangelistesMateu (l’Àngel), Marc (el lleó), Lluc (el bou) i el l’àliga, associada a l’evangeli de Joan, que és el de més elevació espiritual i teològic, és a dir, és la Paraula de Déu, l’esperit de la profecia i l’emblema de l’ascensió a través de la mística. 

Treball publicat en la REVISTA LILIA de 2020 que edita l'Arxiconfraria de la Mare de Déu dels Lliris en les pàg. 92 a 98 conjuntament, amb altres interessants articles escrits pels diversos col·laboradors en que conta aquesta publicació. 

Amb els Ocells, Salut i Música.

Nota.- En la última entrega inseriré tota la bibliografia i cibergrafia consultada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada