Translate

dimarts, 12 d’agost del 2014

UNA BANDA AMB MOLTA ÀNIMA - JAZZ A BANDA

Els músics de la banda durant la seua actuació

VAP 33
         Una banda de música està “composta” per un mínim de trenta sonadors que combinen vent i percussió.
Aquesta definició tan singular que vaig escoltar, no necessàriament defineix tot l’espectacle musical, visual i sensitiu que vàrem percebre el diumenge 20 de juliol d’enguany en la Plaça de Dins de la nostra ciutat, en el concert JAZZ A BANDA, interpretat per la Societat Unió Musical d’Alcoi, sota la direcció de Gaspar Nadal Maronda. Més bé cal ressaltar que en aquest “banquet”, i com he dit adés, el principal objectiu dels músics, va ser contagiar al nombrós públic amb tots els sentits, de la qualitat i la quantitat dels “menjars” (música), i de la gran reserva de “tequila” instrumental i vocal, tot això gràcies les seues ÀNIMES MUSICALS DE NEGRE, encertada màxima que va manifestar Francisco Blanco “Latino”, professor convidat a l’esdeveniment, (Director musical de SEDAJJAZ, col·lectiu de músics independents dedicat a l’aprenentatge i coneixement musical de jazz en totes les seues vessants -clàssic, llatí, salsa, blues & soul, fusió, etc.-).  

Ressaltar que tots els temes jazzístics, improvisacions instrumentals i efectes sonors interpretats, van ser llargament ovacionats pels espectadors, com també va ser difícil destacar a un interpret d’un altre. No obstant això, si que em va enlluernar la veu d’Àngela Esteve amb el tema Georgia on my Mind,  com també la força rítmica del bateria Carlos Aracil.
Amb tot, parlar de jazz ens portaria per un mon ple de suggestives sonoritats on es barregen diferents ritmes afroamericans amb una música instrumental genuïna. Ressenyar que el jazz s’ha ramificat en molts subestils, i que en ells destaquen, les improvisacions personals que fan tots els instrumentistes d’un mateix tema, melodia que es repeteix, com també de la tímbrica tan especial dels vocalistes.
Salut i Música.