Translate

dilluns, 29 de juny del 2020

LA FESTA DE BARCHELL - UNA APROXIMACIÓ A REMIGIO VICEDO SANFELIPE - 2ª PART

VAP 58
Si l’any passat vàrem recordar amb la 1ª part del treball el seu poema La Festa de Barchell, enguany, rememorarem el seu final i ens aproparem a la seua obra investigadora i literària.
Abans de seguir, cal dir que a causa de la pandèmia del Covid 19, les Festes de 2020 en Honor a Sant Jordi han sigut aplaçades. Per aquesta raó, la Revista de Festes de 2020, va ser presentada el dijous 28 de maig pels membres de Junta Directiva de l’Associació de Sant Jordi conjuntament amb la revista científica eWalí, per la qual cosa des de aleshores, podem gaudir de les dues publicacions.
Destacar que en els meus treballs publicats en les Revistes de Festes de 2019 i 2020, trobem un interessant inventari de vocables arreplegats en el Diccionari Català-Valenciá-Balear, i que en la Revista d'enguany, he conclòs el poema de Remigio Vicedo Sanfelipe, que com tots sabem versa sobre La Festa de Barchell i el seu inesperat final, a més, coneixerem la seua biografia, aproximant-vos després, a l’extensa i exhaustiva obra investigadora i literària, 
En ella i entre altres anàlisis, ressaltarem l’adaptació del Manual de Fonètica de Bernhard Schädel a la parla d’Alcoi, com també els dos especials i interessants volums de El Archivo de Alcoy, “Revista de investigación histórica local y Boletín del Excmo. Ayuntamiento” aprofundit amb el treball d’Àngel Beneito, Francesc X. Blay i Josep Mª Segura o la sempre actual i suggestiva Guia de Alcoy (La).
Tot aquest treball el podeu gaudir en les pàgines 222 a la 225 de la Revista de Festes de 2020 que edita l'Associació de Sant Jordi d'Alcoi i descobrir a més, una extensa quantitat de treballs tan nostres com són els que els seus autors dediquen a la nostra ciutat.
Poesia, Salut i Música.