Translate

Dolma Jover Agulló


http://dolmajover.es



        DOLMA 

JOVER

    AGULLÓ



En l'enllaç de la seua web trobaràs el suggeriment de DOLMA de difondre el TRANSCULTURAL BODI en tots els àmbits educatius i transmitir la seua visió artística a la societat.






Artistic Doctoral Project A Transcultural Research: Embodiment and Interaction





Roda de premsa presentació del "Laboratori de Dansa" impartit per Dolma Jover Agulló i que te lloc a la ciutat d'Alcoi de l'1 al 15 de setembre de 2016.


Dolma Jover, amant del ball i de la seua investigació

[Img #18820]
Entrevista en pàgina 66                                    17 de juliol de 2015 
     Amb un gran somriure. Així es com Dolma Jover ens compta la seua experiència en el món de la coreografia i de la investigació en un nou programa de Gent d’Estiu.
     Dolma està establerta en Austria i la seua intenció es recórrer tot el món per investigar tot allò que té que veure amb el ball.
     L’alcoiana es una apassionada de la investigació i ens conta les diferencies que hi ha entre el ball realitzat a les nostres terres i aquell que té lloc als països de més al nord.
     En aquesta entrevista coneixem més a fons a Dolma Jover, una amant del ball i de la seua investigació.



A B R I L  E N  D A N Z A   2 0 1 4  

UNA FUSIÓ EN DANSA   
DOLMA JOVER   –   ARNULFO PARDO

Dolma i Arnulfo al Gran Teatre d'Elx


El FESTIVAL ABRIL EN DANZA és un esdeveniment cultural que se celebra  al llarg del més d’abril a la ciutat d’Elx, organitzat per la Companya OTRADANZA, sota la direcció artística de la ballarina, coreògrafa i docent Asun Noales i l’Ajuntament d’Elx, on es dona un particular protagonisme a ballarines i ballarins de la nostra terra que desenvolupen el seu treball en l’estranger i a joves ballarins que han destacat en altres concursos.

L’alcoiana Dolma Jover Agulló, Llicenciada en Dansa, Coreografia i Tècniques de la Interpretació i que actualment ha finalitzat el “Master en Movement Research and Contemporany Dance Technique” en la Universitat “Anton Bruckner” en Linz (Austria), va participar conjuntament amb Arnulfo Pardo Ravagli, Maestro en Arte con énfasis en Danza Contemporanea, impartint classes magistrals de dansa contemporània dins de les activitats de l’ABRIL EN DANZA.

Finalment, per aglutinar totes les activitats del més, el diumenge 27 d’abril, al Gran Teatre d’Elx, es va celebrar la gala de cloenda en el que van participar totes les companyes de dansa asistents a l’esdevenimemnt: Jove Cía. Gerard Collins, València; Proyecto Melodía Gracía, Granada; Pilar Andujar, Austin-Alicante; Institut del Teatre, Barcelona; Itxasai Mediavilla i Sybila Gutierrez, OtraDanza i la Coproducción de Cie. Off Verticality Linz-Austria amb la col·laboració  del Centro Coreográfico de San Sebastian de la Gomera. D’aquesta última coproducció, interpretada per Dolma Jover i Arnulfo Pardo, és de la que vull parlar.

L’obra Parerga und Paralipomena d’Arthur Schopenhauer, tracta del dilema dels eriçons, aquests éssers en un dia molt gelat, senten la necessitat d’apropar-se per donar-se calor i no morir congelats, però quan s’aproximen massa, senten el dolor que els causen les pues dels altres eriçons, cosa que els impulsa a allunyar-se de nou. No obstant això, com aquest fet va acompanyat d’un fred insuportable, es veuen obligats a canviar la distància fins que troben la separació òptima. 

Amb aquest argument, i amb un metàl·lic fons musical on els efectes instrumentals camuflats s’incorporen, emergent, disfressant-se, dispersant-se, desapareixent paulatinament, i tornant a aparèixer, ens endinsen en una dansa, en la que ressalta metafòricament, el nostre temor a estar sols, on el subconscient s’adona que és difícil satisfer les nostres necessitats sense entrar en relació amb els altres, i fins i tot, hi ha una escala de valors, que regeix les nostres actituds davant la vida. Amb tota aquesta trama, els dos ballarins, Dolma i Arnulfo, amb una perfecta dramatúrgia i sincronització amb la música, ens van portar per tot l’escenari amb audàcia, amb la resolució dels problemes creatius i reals relacionats amb aquesta especialitat d’art en moviment.

Cal afegir la metàfora del poeta sevillà Luis Cernuda Bidou, que diu: Els eriçons, ja sabeu, ... els homes un dia van sentir el seu fred. I van voler compartir-lo. Aleshores van inventar l’amor. El resultat va ser, ja sabeu, ... com els eriçons.
              
Salut, Música i Dansa.

Adjunte l'enllaç de l'esdevenmiment

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada