Translate

dimarts, 4 d’abril del 2017

MORFOLOGIA D’UN CERTAMEN LITERARI

VAP 47
"FIESTAS DEL sexto centenar – 1876"
 – Primera part
Premis:
“Pluma de Oro y de Plata”
Composició poètica de caràcter històric que commemora la batalla i victòria obtinguda per Alcoi contra Al-Azarch
“Pensamiento de Oro”
Millor memòria que compila dades històriques amb referència al mateix fet.  

        Sintèticament la morfologia és la part de la gramàtica que té per objecte l'estudi de les formes que prenen les paraules, de quins elements es componen i com són els models característics que adopten en cada una de les categories gramaticals, no obstant mai no podrien arribar a funcionar, si no es combinant-se les unes amb les altres.
      I és la combinació de narracions escrites en prosa i en versos, la que podeu llegir en el meu treball publicat en la Revista de Festes de 2017 en honor a Sant Jordi i que edita l'Associació de Sant Jordi d'Alcoi. Pàg. 174 - 175 i 176.
David Pastor Corbí
Òli sobre llenç
Óle

   En aquesta reflexió parle d'una manera esquematitzada dels Premis Pluma de Oro y de Plata i Pensamiento de Oro, composicions premiades en el Certamen Literario con motivo de las Fiestas del Sexto Centenario al Patrono San Jorge Mártir, esdeveniment que es va celebrar en Alcoi en el més d'abril de 1876 i que conjunten temps històrics de llegenda i tradició.
       Avançar que l'any que ve, tractaré en la segona part del treball, dels premis Azucena de Plata i Oro, Rosa de Oro i Plata i Abeja de Oro que tots ells completen aquest especial Certamen Literari
       Destacar que en la Revista trobem una gran quantitat d'articles que parlen del nostre patró Sant Jordi, del protagonisme de la festa i de la nostra història, a més d'una extensa miscel·lània que tracta de totes les àrees en que té competències l'Associació de Sant Jordi d'Alcoi.
Tradició, Salút i Música.