Translate

divendres, 13 de setembre del 2019

DETERMINANTS I ETERNES! LES PARÈMIES MUSICALS COM LES ARTS MUSICALS

DETERMINANTScom les PARÈMIEScaracteritzades per unes peculiaritats definides i amb l'objectiu d'explicar el seu missatge.
ETERNES, com a transmissora d'idees i valors com és l'art MUSICAL
ESPECTACULARS, com els sons dels INSTRUMENTS MUSICALS de VENT METALL
MERAVELLOSES, com els INSTRUMENTS MUSICALS de PLECTRE 
i el "aterciopelado" i l'intens so de la veu humana 
modulant al llarg del temps les eternes CANÇONS
VAP 57
El dilluns 9 de setembre en l’acte de presentació de la Revista LILIA
Portada realitzada per la meua
cosina Dori Cantó
Remedios Perelló Calatayud, cronista de l’Arxiconfraria de la MARE DE DÉU DELS LLIRIS, manifestant l’estima lilial dels alcoians per la seua patrona, em va dedicar les següents paraules:

Apropar-se a una cançó sempre és apropar-se al poble que ha fet per cantar-la.
És, en definitiva una forma de conèixer allò que sóm.

Portada LP i reflexions de
Carlos Palacio i Adrián Miró
Vicent  ens  recorda i vincula a diverses personalitats musicals alcoianes com CARLOS PALACIO GARCÍAPer a mi. la Música no és una ciència tancada o una disciplina de laboratori, sinó, matèria viva i sonora que commou el cor de l’home.
Programa de l'homenatge
a Amando Blanquer
AMANDO BLANQUER PONSODA“Mi Música me la sugiere el instrumento. En un concierto para trompa, la armonía, la intervalística, todo lo concibo en función de las posibilidades de la trompa. En el caso del Tríptic, es la Orquesta completa ”
José Luis González 
Andrés Segovia reflexiona sobre JOSÉ LUIS GONZÁLEZ JULIÁTemperamento efusivo que comunica fácilmente al público la emoción yacente en las obres, tan suave o vigoroso, sin blandura ni rigidez, que no desdice de la  belleza de la guitarra y, al fin, una técnica bien labrada con la que vence jugando todas las complejidades y obstáculos. 
Portada de la biografiaa ad'Adolfo Sirvent 
i el programa de l'estrena de l'òpera
ADOLFO SIRVENT LLINARES:  "... Anoche las notas salian a borbotones de la prodigiosa garganta del tenor paisano, limpias, sonoras, vibrantes y con modulaciones de refinado arte. Dominó Sirvent todos los registros y ni la más leve rozadura se traslució en la partitura de su dificil papel de Jorge ..."
i l'ORQUESTRA HARMÒNICA ALCOIANA:
Fragment de la Revista
Ritmo (Novbre. 1963)
... la nostra ciutat tenim el privilegi de comptar amb una formació centenària com és aquesta orquestra, què amb les famílies instrumentals de les Guitarres, Llaüts i Bandúrries, complementades amb la secció de Percussió, interpreten brillantment qualsevol obra, gràcies a la gamma i al caràcter musical dels seus instruments.

Ressenyar que al principi de cada secció, recordarem tres reflexions expressades per aquests personatges o dedicades a ells, per continuar després revivint diverses parèmies o frases fetes.
Agrair de tot cor als autors dels articles bibliogràfics per aquests importants llegats. 
A modo de conclusió, m'agradaria que amb aquests singulars alcoians i a traves de les seues reflexions, es creara un suggestiu pont social i musical amb les quatre seccions de parèmies que enguany hem recordat i que tots vostés podem gaudir en aquesta Revista LILIA.

Salut i Música

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada