Translate

divendres, 6 de desembre del 2013

CONCERT DE BANDES 2010 FESTIVITAT DE SANTA CECILIA

VAP 18
30 DE NOVEMBRE 2010
                  Treball publicat en el Periódico CIUDAD de Alcoy el 5 de desembre de 2010
        
          Un any mes les Societats Musicals d’Alcoi ens van oferir en un concert, part del seu treball musical, i ens van convidar al emblemàtic Teatre Calderón per transmetre’ns el seu art.

D’entrada, Aránzazu Pascual Orozco va llegir un manifest contra la violència de gènere que van elaborar conjuntamente la Federació de Societats Musicals i la Plataforma de Dones Artistes, posant de manifest el sentir del mon musical d’Alcoi per combatre aquesta xacra social.
           Tot seguit,  es va iniciar el Concert:

La Societat Musical Nova, va començar amb l’obra del compositor Edward Gregson, THE KING GO FORTH que amb la col·laboració de la Coral Polifònica Alcoiana i dos violinistas de l'Orquestra Simfònica Alcoiana van oferir una gran actuació. Després, ens van sorprendre gratament amb la composició EXTREME MAKE-OVER, del compositor holandès Johan de Miej, que ofereix una visió molt peculiar de la música de Tchaikowski.

La Corporació Musical Primitiva amb la seua proposta de compositors alcoians, va interpretar un motiu simfònic al voltant d’una dansa alcoiana –com diu el programa– titulat EL FANDANGO DE BARCHELL de Gonzalo Blanes Colomer, i la Suite ECOS LEVANTINOS de Gonzalo Barrachina Sellés, que ressalta per la seua varietat de timbres sonors i melodies conegudes, cosa que va resultar molt suggestiva per a tots els espectadors.

La Societat Unió Musical va escollir per aquesta ocasió dos poemes simfònics de dos autors valencians que van ser molt aplaudides per la excel·lent interpretació i direcció artística. Amb la primera obra, el compositor de Benissanó, Juan Gonzalo Gómez Deval, titulat JAUME I EL CONQUERIDOR, descriu amb mestressa els moments viscuts pel Rei Jaume I el Conqueridor i els seus súbdits en les jornades que van des del 29 de setembre de 1238, dia en que la ciutat de València es rendeix, fins al 9 d’octubre, dia en el que el Rei i la seua cort entren a València.

El segon poema simfònic titulat XÚQUER, de l’autor José Grau Benedito, nascut a Alzira, ens endinsa amb la seua música i els seus efectes especials, uns interpretats per la banda i altres com a fons sonor, en aquella inoblidable i dramàtica situació viscuda en la comarca de La Ribera en octubre de 1982.

Al finalitzar l’acte, els espectadors estaven bens satisfets del Concert, però comentaven que la durada era excessiva, ja que començava a les 19’30 hores i acabava a les 22’30 hores, motiu pel qual, abans de començar l’actuació de l’ultima banda, va haver gent que va abandonar el teatre. Jo també sóc de la mateixa opinió. Es tindrà en compte la durada del concert per a que no es repetisca el proper any?
Salut i Música.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada