Translate

dimecres, 27 de novembre del 2013

LA SOCIETAT UNIÓ MUSICAL D'ALCOI AL PALAU DE LA MÚSICA DE VALÈNCIA

VAP 08

                                                       9 d'octubre de 2008 Festivitat de Sant Dionis
      
            El concert de la Banda al Palau de la Música del diumenge
5 d’octubre no només va ser un  ALELUYA sinó també un SOMNI.
A València vaig entrar per un CAMINO REAL    
            amb una melodia i un  ritme JAPANes IMPRESSIONSant,
            doncs vam gaudir d’una GRAN FANTASIA, 
           que va interpretar un pianista genial.
La DANZA COLORISTA em va fascinar,
i quan el concert va acabar, 
amb un SUSPIROs,
a la ciutat del SERPIS me’n vaig tornar.

Amb tota la meua estima, m'he permès escriure aquest vers que dedique a tots els músics de la Banda, tots ells dirigits per Francesc Xavier Martínez

Ara  i parlant de la part artística, vull dir que el Concert va tindre un bon començament amb la interpretació  del pasdoble SUSPIROS DEL SERPIS del mestre José Carbonell -director de la Banda en l’any 1921-.

El vertiginós inici de l’obra d’Alfred Reed  -CAMINO REAL-  em va sorprendre pel grau de conjunció mostrat per la Banda, també pels canvis de matisos en diferents moments i per un final tan dinàmic.

La transcripció de l’obra de Ricardo Villa -GRAN FANTASIA ESPAÑOLA- i la interpretació del pianista Carlos Cortina, em va seduir, tan per  la seva claredat i com no per la seua tècnica del tot envejables.

La DANZA COLORISTA amb la presència del seu autor, Rafael Mullor, per ser una composició innovadora i peculiar, amb les seves diferents melodies i ritmes, van fomentar la imaginació dels assistents al concert.

IMPRESSIONS OF JAPAN -James Barnes-, ens transporta al país del sol naixent, on els elements oposats s’atrauen; confrontant diverses sensacions, amb solos d’oboè, flauta, clarinet, ... i canvis de matisos que donen pas a l’espectacular demostració rítmica dels percussionistes i que serveixen per atraure l’interès dels espectadors.

En la segona part del concert es van interpretar, la marxa cristiana ALELUYA i la marxa mora SOMNI. Les dos obres del mestre Amando Blanquer, no donen peu a cap expressió escrita per la seva magnitud musical, però si cal mencionar la seva interpretació que va ser digna d’un Palau.


                                                                                          Salut i Música

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada