Translate

diumenge, 24 de novembre del 2013

UN BON TREBALL DE LA UNIÓ MUSICAL D’ALCOI 12-4-08

VAP 07
Periódico CIUDAD de Alcoy el 22 d'abril de 2008


Per a poder construir amb la major fidelitat el teixit artístic i els matisos musicals, el director Francesc Xavier Martínez Martínez,  amb destresa va dirigir als músics, sent el resultat realment espectacular.
El concert va començar amb “Alma Andaluza”, joguet musical amb unes encertades melodies de Camilo Pérez Monllor. 
       Plena de fragàncies musicals, es va interpretar la marxa muslime, “Abencerrajes i Cegries”; (Gonzalo Blanes Colomer) 
         En la interpretació de “Leila" (Rafael Giner Estruch), repleta d’aires moriscos, vaig quedar fascinat sobre tot pels canvis de matisos aconseguits. 
     Els Pasdobles “Eduardo Borrás” (Francisco Esteve Pastor), “Encuentros” (José Rafael Pascual Vilaplana), i “Pacos del Gurugú” (Ramón García Soler),  descriuen amb tècnica i atreviment musical, els perfils dels seus compositors.
Destacar les brillants composicions e interpretacions de dos obres, “Pollet i Xús”, (Cassimir Candela i Beneito) i  la marxa mora “Centium Amet” (Alfons Yepes Santamaria "Chipi")
L’obra de (Rafael Mullor Grau)  “Alcazar de Elda”, es defineix per si mateixa, ja que el seu talent i la seva destresa, causen en l’ànima dels oients un món d’agradables i destacades sensacions.
Recorde  una entrevista que li van fer a Amando Blanquer Ponsoda, ...La meua música me la suggereix l'instrument. En un concert per a trompa, l’harmonia, la intervàlica, ... tot ho concebeix en funció de les possibilitats de la trompa. 
Amb la marxa cristiana “Aleluya”, el mestre Blanquer concebeix la fórmula mestra per a donar un estil propi a un acte per i per la festa. 
Els signes d’una partitura musical: El pentagrama, els ritmes, les notes, ...que seria d’aquests “signes” sense els músics que les interpreten?.
Felicitacions a tota la Societat Unió Musical d'Alcoi.
                                                                                                       Salut i Música


1 comentari: